top of page
Image by Chris Lawton

STORIES FROM PRIVATE READINGS

There is nothing to fear but fear itself 

Afgelopen woensdagmiddag was er weer een verwenmiddag van De Maretak voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, voor hun naasten of nabestaanden. Een verwenmiddag houdt in dat je je kunt opgeven voor bijvoorbeeld een (hand)massage, een gezichtsbehandeling, make up adviezen, noem maar op. Bij mij kun je terecht voor een healing.

 

Voordat ik een healing sessie begin, laat ik altijd duidelijk weten dat de healing bij een verwen middag bedoeld is ter ontspanning en/of om de levensenergie aan te vullen. Het is geen plaatsvervangend behandeling van een arts!

 

Zo begon ik ook mijn intro bij, laten we haar Desiree noemen. Desiree had zich opgegeven met de veronderstelling dat ze verwend zou gaan worden met een 'make uppetje', zoals ze het zelf noemde. Toen ze een paar dagen voor die tijd bericht kreeg dat het om een healing zou gaan, had ze er geen idee van wat haar te wachten stond. (Ze had er niet aan gedacht dat er informatie te vinden is over alle verwen momenten op de website van de Maretak) 'Ga ik wel, ga ik niet', ging het door haar heen. Gelukkig had ze uiteindelijk de beslissing genomen om het onbekende avontuur aan te gaan en zat ze afgelopen woensdagmiddag tegenover mij in de gezellige huiskamer van de Maretak.

 

"Ook al zit ik hier in deze stoel tegenover je, ik heb geen idee wat me te wachten staat", liet ze meteen eerlijk weten. Terwijl ze het theezakje uit haar kopje viste, vertelde ze verder over de gedachten die de afgelopen dagen door haar heen waren gegaan. "Ik weet dus niet of ik dit wel wil", eindigde ze haar relaas. "Weet je wat", zei ik, "We kunnen twee dingen doen. Of we gaan dit half uurtje gezellig thee drinken, of ik leg je uit wat een healing inhoudt. Vervolgens laat ik aan jou de keus of je een healing wilt of liever kiest voor de eerste optie. Beide is helemaal ok." "Leg het me maar uit, ik ben toch wel nieuwsgierig geworden", zei ze.

 

Ik vertelde haar kort over mezelf, over healing en hoe dat in zijn werk gaat. "Kijk, dat vind ik nou eng", reageerde ze. "Oh", zei ik, "Maar je hoeft er niet bang voor te zijn hoor. Het is iets heel natuurlijks. Er gebeuren absoluut geen 'spooky' dingen! Daarbij, als je bang bent trekt op dat moment jouw lichtlichaam (aura) zich terug en sta je sowieso niet in de verbinding die nodig is om 'enge dingen' waar te kunnen nemen of te voelen.

 

'There is nothing to fear but fear itself',

 

 

is de bekende uitspraak van Franklin D. Roosevelt die hij gebruikte in zijn openingstoespraak in 1933. Voor deze healing geldt hetzelfde.

 

Dat stelde haar gerust. Het sein veranderde van oranje naar groen. Ik ging achter haar staan en legde mijn handen losjes op haar schouders. "Zodra iets niet prettig voelt om wat voor een reden dan ook, laat het me weten", zei ik. "Jij hebt de regie!"

 

Al gelijk voelde ik harmonie tussen mijzelf en Desiree, waardoor mijn Spirit Team ongestoord hun gang konden gaan. Als alles goed op elkaar is afgestemd kan de energie optimaal stromen. En dat deed het. Desiree gaf zich er helemaal aan over en voordat ik het wist was het half uurtje voorbij.

 

"Hoe voelde het?", vroeg ik Desiree, terwijl ik weer tegenover haar ging zitten. Ze keek me nog een beetje verbaast aan en zei overtuigend: "Het was heerlijk!! Ik voelde me steeds meer ontspannen en ik zag, terwijl ik mijn ogen dicht had, allemaal kleuren."  De laatste paar minuten van de healing kwamen er bij mij ook een aantal kleuren voorbij. Ik vertaalde deze kleuren voor Desiree zodat ik haar iets persoonlijks kon meegeven, waar ze hopelijk wat aan zou gaan hebben.

 

"En, ben je blij dat je het toch gedaan hebt?", vroeg ik terwijl we beiden aanstalte maakten om naar de koffietafel te lopen. "Ja, zeker weten", antwoordde ze. "Vond je het eng?" "Nee, helemaal niet. De volgende keer zie je me zeker weer!"

 

Gelukkig dat Desiree zich niet heeft laten leiden door de angst voor het onbekende. Ze is de uitdaging aangegaan om er eerst over te praten, voordat ze een beslissing zou gaan nemen. Hoe stoer is dat! Achteraf zei ze: "Iets in me zei dat ik het niet moest gaan afzeggen. Nu weet ik waarom." Haar intuïtie had tot haar gesproken. Gelukkig heeft ze de moed gehad er naar te luisteren. Ik hoop Desiree nog vaak een healing te mogen geven als vrijwilliger bij De Maretak.

 

Zo zie je dat het onbekende niet altijd zo eng blijkt te zijn als het lijkt :-)

                                         

Manon

Wil je meer informatie lezen over healing, of wil je jouw spirituele gaven beter ontwikkeld zien bij jezelf? Klik dan op één van de onderstaande links. Ik help je graag verder.

 

 

Brindar siempre lo mejor de ti._edited.p

Onder healing wordt verstaan dat de healer twee handen losjes op de schouders,de rug of het hoofd van de ontvanger legt. Op deze manier kan de helende energie stromen waar nodig.

Ook kan er worden gewerkt in het energieveld van de ontvanger, zodat fysieke aanraking niet nodig is.

​Er wordt geen diagnose of medisch advies gegeven.Healing vervangt niet de behandeling van een arts.

bottom of page