top of page

Leven na dit leven

Lezing & Samenkomst

Tijdens deze lezing neemt Manon je mee in haar persoonlijk verhaal. Ze vertelt over de momenten waarin ze zelf duidelijk heeft ervaren dat het bewustzijn na de fysieke dood niet ophoudt te bestaan.

Over de lezing

bird-1727533_960_720_edited_edited_edite

Manon Arnold organiseert in samenwerking met inloophuizen voor leven met en na kanker

lezingen | bijeenkomsten voor mensen die een dierbare hebben verloren of in een situatie zitten waardoor ze graag meer willen weten over het thema 'Leven na dit leven.'

 

Tijdens deze lezing neemt Manon je mee in haar persoonlijk verhaal. Ze vertelt over de momenten waarin ze zelf duidelijk heeft ervaren dat het bewustzijn na de fysieke dood niet ophoudt te bestaan. Ze zal ook stilstaan bij hoe overledenen met achtergeblevenen in contact kunnen komen, de achtergeblevenen met hen en via welke tekens ze kunnen laten weten dat ze zich nog steeds verbonden voelen met hun geliefden in de fysieke wereld.

 

Gastspreekster Angela Bueno de Mesquita, zij is werkzaam als Spoed Eisende Hulp verpleegkundige, zal een mooie bijdrage leveren door middel van haar persoonlijk verhaal.

 

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen persoonlijke ervaringen worden gedeeld. Ben je geïnteresseerd in of heb je vragen over het leven na dit leven? Je bent van harte welkom op deze bijeenkomst. Er wordt een veilige sfeer gecreëerd waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Angela Bueno de Mesquita

Data:

Herfst 2025

Deze lezing is in het Engels en zal online plaatsvinden. Info volgt!

Arthur Conan Doyle Centre 

Edinburgh

15 april 2023

Woerden

Deze bijeenkomst vindt plaats in Inloophuis ‘Leven met kanker’ aan de Wilhelminaweg 12 te Woerden. Vanaf 10.15 uur is iedereen welkom. Het programma begint om 10.30 uur en duurt tot 12.30 uur. Je bent van harte welkom maar wel graag even aanmelden vooraf. Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden.

28 januari 2022

Harderwijk

Deze bijeenkomst vindt plaats in Inloophuis De Maretak aan de Middelste Wei 2-4 te Harderwijk. Vanaf 9.30 uur is iedereen welkom. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Je bent van harte welkom maar wel graag even aanmelden vooraf. Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden.

10 december 2022

Harderwijk

Deze bijeenkomst vindt plaats in Inloophuis De Maretak aan de Middelste Wei 2-4 te Harderwijk. Vanaf 9.30 uur is iedereen welkom. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Je bent van harte welkom maar wel graag even aanmelden vooraf. Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden.

bernard-hermant-bQx7aKYz7ac-unsplash_ Mont-Saint-Guibert, Belgium_edited.jpg

 "Ik hoop dat de op deze dag gedeelde ervaringen je bijblijven. Dat ze troost, kracht en hoop geven zodat het een lichtpuntje vormt in de soms zo moeilijke, donkere momenten van de rouw."

Mijn gedachte achter deze lezing

"Al een tijd loop ik met een idee rond. Een dag organiseren voor nabestaanden en voor mensen die om wat voor een reden dan ook meer willen weten over het leven na dit leven. Vaak krijg ik van nabestaanden te horen: 'Dit kan toch niet het einde zijn? Of: 'Waar is mijn dierbare nu? 'Hoe kan ik zijn/haar aanwezigheid leren voelen?' 'Zien ze mij nog, en hoe dan?' 'Denk je dat dit een teken van hem/haar is geweest?' 'Waarom voel ik mijn dierbare niet om mij heen en de ander wel?'

Dit onderwerp is zeker niet overal bespreekbaar. Vandaar dat ik door middel van een lezing | samenzijn een gelegenheid wil creëren waar dit wel kan. Waar kennis wordt gedeeld, vragen kunnen worden gesteld en na afloop van de lezing ervaringen kunnen worden uitgewisseld met gelijkgestemden.

 

Verder krijg ik in mijn praktijk zo nu en dan te maken met, naar mijn mening, bepaalde misvattingen die niet echt helpend zijn als je middenin een rouwproces zit. Hieronder een voorbeeld. 


L. vertelde mij dat ze haar overleden man nog regelmatig om zich heen voelde. Ze had ergens gelezen dat dit betekende dat hij 'vast was blijven zitten' en niet naar 'het licht' zou zijn gegaan. Deze informatie liet haar niet los en stemde haar zeer droevig. Gelukkig kwam haar man gelijk als eerste door tijdens onze afspraak. Hij liet haar weten dat hij samen was met zijn overleden vader en broer R., dat het goed met hem ging en gaf informatie door over zijn ziekte. Hij bedankte haar voor de prachtige paarse bloemen die ze kort geleden bij zijn graf had gelegd. Daar het bijna haar verjaardag was, wilde hij laten weten haar te steunen. Dat had hij immers altijd al gedaan en zou dit zeker blijven doen. Hij gaf door dat ze zich in de toekomst niet schuldig moest gaan voelen als ze weer blijdschap zou gaan ervaren. Door deze boodschap was het voor L., die vooraf geen informatie met mij had gedeeld, meer dan duidelijk geworden dat haar man helemaal niet vast zat, maar dat hij uit eigen vrije wil de keus had gemaakt bij haar te zijn om haar te steunen in deze voor haar zo moeilijke tijd.

 

Dit en nog veel meer andere informatie zal worden gedeeld op de themabijeenkomst 'Leven na dit leven.' Persoonlijke ervaringen en de ervaringen vanuit mijn praktijk worden samengevoegd in de vorm van een lezing. Ook wordt er onderliggende informatie gedeeld, zoals hoe een contact met de ongeziene wereld tot stand komt en hoe je zelf meer in verbinding kunt staan met overleden dierbaren.

 

Aan het einde van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop is er ook de mogelijkheid om, onder het genot van een kop koffie of thee, onderling ervaringen uit te wisselen.
 

Wil je de lezing 'Leven na dit leven' boeken? Neem dan gerust contact met mij op.

Tel: 06 39107490

bottom of page