Wijnstok over Houten Deur
_edited.png
 Manon Arnold 

Leven na dit leven

Manon Arnold organiseert in samenwerking met De Maretak een bijeenkomst voor weduwen en weduwnaars. Thema: Leven na dit leven. Ben je geïnteresseerd in of heb je vragen over het leven na dit leven? Je bent van harte welkom op deze bijeenkomst. Er is plaats voor maximaal 14 personen. 

Wanneer: 10 december 2022 
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Waar: Harderwijk

Manon vertelt: Al een tijd loop ik met een idee rond. Een dag organiseren voor weduwen en weduwnaars. Vaak krijg ik van nabestaanden na iemands overlijden te horen: 'Dit kan toch niet het einde zijn? Of: 'Waar is mijn geliefde nu? 'Hoe kan ik zijn/haar aanwezigheid leren voelen?' 'Zien ze mij nog, en hoe dan?' 'Denk je dat dit een teken van hem/haar is geweest?'


Ook krijg ik in mijn praktijk zo nu en dan te maken met, naar mijn mening, bepaalde misvattingen, die niet echt helpend zijn als je middenin een rouwproces zit. Hieronder een voorbeeld van zo'n misvatting.


L. vertelde mij dat ze haar overleden man nog regelmatig om zich heen voelde. Ze had ergens gelezen dat dit betekende dat hij 'vast was blijven zitten' en niet naar 'het licht' zou zijn gegaan. Deze informatie liet haar niet los en stemde haar zeer droevig. Gelukkig kwam haar man gelijk als eerste door tijdens onze afspraak. Hij liet haar weten dat hij samen was met zijn overleden vader en broer R., dat het goed met hem ging en gaf informatie door over zijn ziekte. Hij bedankte haar voor de prachtige paarse bloemen die ze kort geleden bij zijn graf had gelegd. Daar het bijna haar verjaardag was, wilde hij laten weten haar te steunen. Dat had hij immers altijd al gedaan en zou dit zeker blijven doen. Hij gaf door dat ze zich in de toekomst niet schuldig moest gaan voelen als ze weer blijdschap zou gaan ervaren. Door deze boodschap was het voor L., die vooraf geen informatie met mij had gedeeld, meer dan duidelijk geworden dat haar man helemaal niet vast zat, maar dat hij uit eigen vrije wil de keus had gemaakt bij haar te zijn om haar te steunen in deze voor haar zo moeilijke tijd.
 

Op de thema bijeenkomst 'Leven na dit leven' zal ik mijn persoonlijke ervaringen en de ervaringen vanuit mijn praktijk delen in de vorm van een lezing.  

 

Weduwe Angela Bueno de Mesquita, zij is werkzaam als

Spoedeisende Hulp verpleegkundige, zal als gast tijdens deze

bijeenkomst haar ervaring delen.


Aan het einde van de lezing is er gelegenheid tot

vragen stellen. Ook is er de mogelijkheid om, onder

het genot van een kop koffie of thee, onderling

ervaringen uit te wisselen.


 

Ik hoop dat de op deze dag gedeelde ervaringen je bijblijven en dat ze een lichtpuntje zullen vormen in de soms zo donkere decembermaand.


Meer info over Manon:

https://www.manonarnold.com/over-manon

 

Wil je deze lezing bijwonen?

Geef je dan op via:  aanmelden@demaretakveluwe.nl   of  https://www.manonarnold.com/contact
Voor meer informatie over de Maretak ga naar: https://demaretakveluwe.nl

 

 

De dag voor weduwen/weduwnaars zal plaats vinden in: 
De huiskamer van De Maretak in MFC DE ROEF 

Middelste wei 2 - 4 HARDERWIJK 
Gratis entree inclusief koffie en thee  –  Vrije gift is heel welkom. 

IMG_3478.jpg
Angela Bueno de Mesquita

Leven na dit leven - Lezing dit leven

Zijn er nog vragen over deze bijeenkomst. Neem gerust contact met mij op.

06 39107490